Sunday 26 August 2007 Show No. 752
Band Titel Item
   
Gabriel, Peter On the air Nieuw
Gabriel, Peter Family snapshot Nieuw
Afkomstig van de officiele cd-uitgave via http://www.themusic.com/ van het concert dat Gabriel op 29/06/07 gaf in het Westerpark in Amsterdam in het kader van zijn The Warm Up Summer Tour 2007. Het bijzondere was dat fans via zijn website invloed hadden op de samenstelling van de setlist. En zodoende dus dat er opvallend veel ouder werk in de set op dook waar onder dus deze twee nummers.
Riverside 02 Panic room Nieuw
Riverside Schizphrenic prayer Nieuw

Van het nieuwe album “Rapid Eye Movement” dat 1 oktober op Inside Out uit gaat komen. “Rapid Eye Movement” is thematisch gelinkt aan de voorgaande albums en sluit de trilogie af. Muzikaal is de Poolse band goed herkenbaar: zwaar sferische toetsen, felle baspartijen en clean melodieus gitaarspel afgewisseld met zware riffs. Maar bovenal de zangpartijen klinken op en top Riverside. De band wordt doorgaans de Poolse Porcupine Tree genoemd en op deze plaat ligt dat er nog weer iets nadrukkelijker op, voornamelijk in de veelvuldig aanwezige rustige stukken. Het verrassende en donkere geluid van de eerste plaat is een beetje verloren gegaan, wat het album minder spannend maakt dan zijn voorgangers.

Crack the Sky Safety in numbers Nieuw
Crack the Sky The crying father, farmer from Idaho Nieuw

Van "Safety In Numbers : 21st Century Redux" (Lifesong Records, 2007)
“Safety In Numbers” was in 1978 de eerste LP van Crack The Sky zonder voorman John Palumbo, die nog wel materiaal voor de plaat had geschreven, maar een solocarrière ambieerde. Bijna 30 jaar later ontmoet Palumbo de toenmalige producer Rob Stevens om Citizen X op te nemen, waarop Palumbo CTS-nummers bewerkte. Stevens vraagt of Palumbo bereid is de vocalen van “Safety…” in te zingen en dat is hij, waarbij hij tevens gitaar- en synthesizerpartijen toevoegt en de oude opnames opnieuw mixt. De volgorde van de tracks is wezenlijk veranderd, terwijl er tevens drie songs zijn toegevoegd, die toen niet op de LP pasten, waaronder het tweede, als een progressief Randy Newmannummer te omschrijven stuk. Het is even wennen, deze nieuwe versie, maar ondanks het wegvallen of zachter ingemixt zijn van instrumenten staat deze versie zeker niet in de schaduw van het origineel.

Armatrading, Joan Cool blue stole my heart Re-release

Van "Steppin' Out" (A&M Records, 1979/2006)
Voor het eerst op CD, deze live-plaat van Joan Armatrading, die min of meer het keerpunt vormde in de carrière van deze Amerikaanse zangeres. Begonnen als singer/songwriter met een progressief en enigszins jazzy insteek (denk aan het door Manfred Mann's Earth Band gecoverde “Visionary Mountains”), begon ze zich na deze plaat meer in de poprichting te begeven, met onder andere hitjes als “Rosie” and “I'm Lucky”. Op deze plaat is ze echter nog behoorlijk rockgeoriënteerd bezig, mede door een prima backingband met een lekker solerende gitarist, saxofonist/fluitist en toetsenist.

PTS The spy  

Van het album “Tides” (SI Music, 1994)
Tweede album van de melodieuze symforocker uit Diever. De altijd emotioneel geladen, krachtige vocalen van zanger Marco de Haan vormden een voorname blikvanger. Voormalig saxofonist Dick van der Heijde roemt in een column voor
www.progwereld.org het scheurijzergeluid van de saxofoonsolo in dit nummer.

Crucible Curtains  

Crucible – Curtains
Van het album “Curtains” (eigen beheer, 2001), het tweede album van de groep van dit Amerikaanse vijftal dat Genesis als grootste voorbeeld heeft. Ook Iluvatar-fans moeten Crucible zeker eens uitchecken, vindt althans Maarten Goossensen van www.progwereld.org.

   
Band Titel Item
   
Apple Pie Overture  

Van "Crossroad" (Mals, 2007)
Ongedwongen, moderne Russiche progrock  uit de Spock's Beard-school. Dit debuut is een conceptalbum, met als thema het geloof en de interne strijd om je geloof trouw te blijven. Daar merk je bij dit nummer niets van, want het is een instrumentale samenvatting van de plaat, waarin alle themaatjes verzameld zijn.

Pineapple Thief Doppler Live-tip

Van het album “137” (Cyclops, 2001)
Deze band rond de broertjes Adrian en Bruce Soord speelt op het Symforce festival, op 15 september in de Tilburgse 013, waar ze hun pakkende poppy prog laten horen die soms invloeden van Radiohead maar ook de 'betere' kant van Porcupine Tree heeft. De groep maakte sinds 1999 vijf albums, waarvan dit de 2de is.

Teng, Vienna Recessional Live-tip
Teng, Vienna - Recessional - cd 11 - 4:06
Afkomstig van haar derde album “Dreaming Through The Noise” (2006, Zoe/Rounder/Universal). Schitterend album met een mooie, warme, lichtbruine sound door de aparte strijkersarrangementen, haar zang die dicht op de huid gaat zitten. Haar muziek zit op het toegankelijke kruisvlak van Joni Mitchell (maar dan zonder die irritante stem) en Tori Amos (waarbij Teng wat bevatbaarder is). Overigens: Larry Klein heeft het album geproduceerd. Ze komt in oktober weer naar Nederland (17 oktober naar het BIM-huis in Amsterdam en 19 oktober naar Lantaren/Venster in Rotterdam) en ze verkoopt via haar website
http://viennateng.com nu ook een officiële live-DVD.
Utopia Utopia theme Monument
Utopia CD1 Utopia Theme  14:18
Van "Todd Rundgren's Utopia" (Bearsville, 1974)
Opener van het eerste album van Todd Rundgrens progrockband, meteen ook het meest symfonische album met een door gestapelde synthesizersounds gecreëerde sound. Wat wil je met liefst drie keyboardspelers in de band! Dit statige, groots klinkende nummer is live opgenomen met (relatief) beperkte middelen. Als dit toch eens met, zeg, Ken Scott ofzo in een goed geoutilleerde studio was opgenomen hadden we écht een geluidskathedraal gehad...
Queen Bijou Nieuws
Van "Innuendo"  (Parlophone / EMI, !991)
Grotendeels instrumentaal nummertje, waarin Brian May met even priemend als emotioneel geladen gitaarspel Jeff Beck naar de kroon probeert te steken. Het nummer heeft een vergelijkbaar effect als Becks onvolprezen "Where were You" van twee jaar ervoor. Queen is een flink stuk onderweegs met een nieuw album, met Paul Rodgers als zanger .
Gilmour, David No way Nieuws
Van "David Gilmour"  (Columbia, 1978)
In september verschijnt een dubbel-DVD die de tournee belicht die Gilmour vorig jaar ondernam ter promotie van "On An Island" (2006). Op 6 september is er een speciale preview op diverse plaatsen in de wereld. Gilmour zal een mopje spelen in het Londense Odeon Theater, wat in Nederland live te zien is in Pathé Tuschinski Amsterdam, Pathé Buitenhof Den Haag en CineMec Ede. Daarna wordt de gehele DVD vertoond. Je kunt erbij zijn, bijvoorbeeld door aan de prijsvraag van OOR mee te doen. Zie
www.oor.nl. Gilmour speelde op deze tournee jammergenoeg niets van z'n eerdere twee solo-albums, terwijl bijv. dit fraaie "No Way" beslist niet had misstaan, daar waar de zwakste broeders van "On An Island" wel voor menige geeuw zorgden in bijv. de Bijlmerbierhal.
Jaga Jazzist Swedenborgske rom  
Jaga Jazzist - Swedenborgske Rom - cd 5 - 8:46
Afkomstig van het derde en, tot nu toe, laatste album “What We Must” (Smalltown Supersound, 2005) van deze Noorse formatie. Schitterende orkestrale post-progrock.

Sunday 19 August 2007 Show No. 751

Band Titel Item
   
Thinkman Hard hat zone Live-tip

Van "Hard Hat Zone" (Ariola, 1990)
Van de derde en laatste CD van dit project van Rupert Hine, dat in wezen dicht bij zijn solo-CD's stond.
 

Queensrÿche The mission Nieuw
Queensrÿche All the promises Nieuw
Van "Mindcrime Live At The Moore" (2DVD-set, Warner, 2007)
Opgenomen in een prachtig theater in thuisstad
Seattle , volgepakt met dolenthousiaste fans. De groep speelt beide "Operation Mindcrime-albums", uit respectievelijk 1988 en 2006, integraal. Het eerste nummer is het middelste nummer van deel 1, het tweede nummer het slot van deel 2 en daarmee van de Mindcrime-cyclus. De zangeres die op beide albums te horen is als Sister Mary, Pamela Moore, doet live mee. Ronnie James Dio was in Seattle blijkbaar verhinderd, want zijn bijdrage als Dr. X (in een ander nummer) is te zien op een scherm. Als bonus is een elders gemaakte live-opname (prima beeld maar brak geluid) mét Dio te zien. De zestiger blijkt daarbij minstens zo energiek en goed bij stem als de veertiger Geoff Tate.
 
Spiraling Lightning twice Nieuw
Afkomstig van het album Transmitter (eigen beheer, 2002), waar we vorige week al de titeltrack hebben gedraaid. Energieke, power(prog)pop van Amerikaanse bodem met aan het roer zanger/toetsenist Tom Brislin. De band heette eerst overigens You Were Spiraling. Brislin speelde mee tijdens Yes'  "Magnification"-tournee en het Amerikaanse deel van Camels "A Nod And A Wink"-tournee. Een nieuw Spiraling-album, "Time Travelling Made Easy", volgt binnenkort.
 
Noy, Oz Which way is up?! Nieuw
Derde CD van Oz Noy, een Israëlische gitarist die tegenwoordig in de New Yorkse scene meedraait. Gasten op deze plaat zijn o.a. Jimmy Johnson, Will Lee en Vinnie Colaiuta.  Noy biedt een ruime blik op  jazzrock- en gitaarmuziek, wat een gevarieerde CD oplevert. Hij gebruikt veelvuldig allerlei intrigerende effecten, zoals al dan niet backwards loops, wat deze productie high-tech maakt, zonder dat de levendigheid ervan in het gedrang komt. "Which Way Is Up?!" is een snel, maar toch subtiel jazzrocknummer.
 
White Noise The visitation Rerelease
Afkomstig van het enige album dat door het originele trio White Noise is gemaakt voor Island Records, “An Electric Storm” (1969), nu heruitgebracht op CD. Nadat het trio David Vorhaus, Brian Hodgson en Delia Derbyshire (de laatste toen al een beetje bekend van de elektronische versie van het "Dr. Who"-thema) met een voorstel voor een single kwam bij Chris Blackwell stelde deze voor om er een heel album van te maken voortbordurend op die sound van de voorgestelde single: trippy, elektronische pop/rock-muziek. “The Visitation” is het onbetwiste hoogtepunt van het album: een muzikaal hoorspel over een meisje dat iedere nacht bezocht word door de geest van haar overleden motorvriendje.
 
Longhouse Second chance  
Van "Longhouse" (Warner, 1988)
Enige plaat van dit project rond Lisa Herman. Drummer is de grote man achter de artrockband The Golden Palominos, Anton Fier. Herman werkt op haar beurt weer op Golden Palominos-platen mee. De Longhouse-plaat bevat doordachte eightiespop, waaronder dit slotnummer het meest progressief is.
 
Final Conflict Across the room  
Van de debuutplaat "Redress The Balance" (Gaia Records, 1991) waarop de de basis voor de gepantenteerde Final Conflict-sound al is te horen, gevormd door zowel twee leadzangers als twee leadgitaristen. Wat op deze plaat nog naar voren komt is een zekere Ultravox-synthpop-invloed, wat ook met de beperkte productiefaciliteiten te maken kan hebben. Final Conflict is nog steeds actief, maar klinkt tegenwoordig heavier en meer AOR-achtig. 
 
Band Titel Item
Knight Area Exit L.U.M.C. Live-tip

Van "Under A New Sign" (Laser's Edge, 2007). Neoprog van Nederlandse bodem, op het Amerikaanse label Laser's Edge. De band rond de gebroeders Klazinga, met input uit o.a. Cliffhanger, treedt op 1 september op in Reeuwijk en op 2 november in Alphen aan de Rijn (zie concertagenda).
 

Silhouette Oceans of life Live-tip

Van het album "A Maze"  (eigen beheer, 2007) Op 8 september aanstaande vindt in de Starsound Studios in Utrecht, op de meubelboulevard aldaar, het eerste echte live-optreden plaats van deze Nederlandse melodieuze symfogroep. Op www.silhouetteband.nl is te lezen hoe kaartjes zijn te bestellen.
 

Threshold Paradox Live-tip
Van "Wounded Land" (Giant Electric Pea, 1993)
Mac heeft de Britse progmetalband verlaten, net voor het begin van de "Dead Reckoning"-tournee. Oud-zanger Damian Wilson springt (opnieuw) bij en voegt zich tijdelijk bij z'n oude band. Alszodanig is de groep te zien in Helmond (1 september) en Zoetermeer (2 september). Wij pakken het debuut er nog maar 's bij, alweer 14 jaar oud.
 
Durutti Column, The Prayer In Memoriam
Joy Division Decades In Memoriam

Van "Another Setting" (Factory Records/Nippon Columbia, 1982) en "Closer" (Factory Records, 1980) Twee uitzonderlijke bands op Factory, het label opgericht door Tony Wilson die vorige week vrijdag overleed. We hadden natuurlijk ook de soundtrack van "24 Hour Party People" kunnen draaien, Michael Winterbottoms film over dit fenomeen uit Manchester, waarin Steve Coogan Tony Wilson speelt en Wilson zelf een cameo appearance maakt, evenals bijvoorbeeld Vini Reilly, de man achter Durutti Column. Natuurlijk is het Joy Division-verhaal en de zelfmoord van Ian Curtis een onderdeel van de film. Anton Corbijn maakte zijn intussen veelbejubelde speelfilmdebuut "Control" over Curtis. Binnenkort in de theaters.
 

Bruford, Bill The drum also waltzes In Memoriam
Van "Flags", van Bill Bruford & Patrick Moraz (E'G 1985 / Winterfold 2005), het tweede duo album van de drummer en de toetsenist, ooit beiden Yes-lid, maar niet tegelijk. Nee.. niet Bruford is overleden maar diegene die dit stukje voor solo-drums heeft geschreven, jazz-drummer Max Roach, die afgelopen woensdag op 83-jarige leeftijd overleed. Roach stond zo ongeveer aan de wieg van de bebop.
 
Salem Hill The joy gem  
Afkomstig van de laatstverschenen Salem Hill-plaat "Mimi's Magic Moment" (Progrock Records, 2005). Dit zesde album stamt al uit 2005, maar we hadden er nog niet wat van gedraaid. Daarom nu maar goed maken met een lang nummer. "Mimi" bestaat uit vier lange stukken, waarvan er 3 meer dan een kwartier duren en laat horen dat de band is gegroeid. Nog steeds zijn er sporen van Kansas te horen, en doet David Ragsdale wederom mee als gastviolist. Neal Morse is te gast op "The Joy Gem" en dat laat ook duidelijk zijn sporen achter, zowel muzikaal als tekstueel. Net als bij Morse is zang een belangrijk ingrediënt van de compositie.
 
Shakary Open skies  
Slotnummer van het eerste album "Alya"  uit het jaar 2000 van deze Zwitserse groep, dat meteen maar een dubbelaar was. Overigens zijn de beide albums, "Alya" en "The Last Summer" (2002)vorig jaar samen opnieuw uitgebracht als "Shakary 2006". Er was nogal wat kritiek op de originele zang en die is nu opnieuw opgenomen. Daarvoor wist men niemand minder dan Noel McCalla van Manfred Mann's Earth Band te strikken. Arjen Lucassen en Steve Rothery speelden ieder gastsolo's in.

Sunday 12 August 2007 Show No. 750
Hour One:
The Barstool Philisophers - Live Session and Interview
Songs Played:
Rain
Paradise
Eternal
Morning Song
Grey

Supertramp - Crime Of The Century
Van "Crime Of the Century (A&M, 1974)

Hour Two:
Marillion - The Other Half
Van "Somewhere Else" (Intact, 2007)

Splinter - Music en Interview
Goodbye
Bio Engine
Korsakov
Part 3 - The Devil's Advocate, Distinctness

The Barstool Philisophers - Live Session continued
Fallen Angels

Spiraling - Transmitter
Van "Transmitter" (eigen beheer, 2002)

Sunday 5 August 2007 Show No. 749

Band Titel Item
   
Mahler, Ashley Why do you cry this way  

Van "Pomegranate" (Virgin, 1992) Zalige progressieve pop. De Britse producer Kevin Armstrong (bekend van werk met o.a. David Bowie en Thomas Dolby) is misschien een minder grote naam dan de topkrachten (zoals Vinnie Coialuta en Bill Frissell) die op haar in de VS gemaakte platen werkten, maar musici als de Kameroenese bassist Hilaire Penda zorgen voor even afgewogen muzikale invulling.
 

Marillion Holloway girl Nieuw
Marillion Bedshaped Nieuw
 De twee (euh.. drie eigenlijk) cd's met de opnames van het Marillion Weekend 2007 zijn zojuist verschenen. De 2CD set Family bevat de gehele set van de laatste avond van het weekend met de meest favoriete Marillion-nummers van de band zelf. De 1CD Friends bevat opnames van de zaterdagavond die gewijd was aan Marillion Rarities en Covers door de band zelf uitgekozen. Achtereenvolgens dus een Marillion nummer en dan een nummer van Keane.
 
Synchronous Yawn Rough life part 2 Nieuw
Dit leuke nieuwe Japanse trio maakt een intrigerende mix van vlotte jazzrock en progressieve synthesizermuziek met ingrediënten uit de Japanse cultuur. Een imaginaire ontmoeting tussen Ryuichi Sakamoto en Kit Watkins of A Triggering Myth. ‘Cracks’ gaat door als mini-album maar duurt toch nog 35 minuten. Beloftevol en origineel.
 
Norlander, Erik & Friends a Salty mariner Nieuw
De heer Norlander vertoont zijn keyboard kunsten Live in St. Petersburg met een aantal muzikale vrienden waaronder Kelly Keeling en natuurlijk Lana Lane. Gelukkig ligt de nadruk op de Norlander en Rocket Scientists nummers met een zeer aangename versie van Mariner waar Procol Harum's A Satlty Dog aan wordt gekopppeld. De wat ruwe vocalen van Kelly zijn een aquired taste.
 
DFA Caleidoscopioa Nieuw
Afkomstig van de 2cd Kaleidoscope (MoonJune Records, 2007) waar op de beide albums van deze Italiaanse symfonische jazzrockformatie opnieuw zijn uitgebracht in geremasterde vorm met aanvulling van een 3-tal live bonustracks. Dit nummer is afkomstig van het schitterende tweede album Duty Free Area (1999). Als het goed verschijnt dan eind van het jaar een nieuw album van deze band.
 
Big big Train Salt water Preview
Met de vorige plaat ‘Gathering Speed’ gooide de band hoge ogen door een vette knipoog naar een Genesis-Wind & Wuthering sfeer. Men legt nu de laatste hand aan hun 5de studio album ‘The Difference Machine’ waar ook een aantal prominenten aan mee werken: naast Nick D'Virgilio en Dave Meros van Spock’s Beard is ook Marillion- en Kino-bassist Pete Trewavas op de plaat te horen, wat niet zo verassend is aangezien drummer Steve Hughes tijdens de eerste Kino concerten inviel. Een aantal lange samples zijn te downloaden op de Big Big Train site (www.bigbigtrain.com) en ook is het album te pre-orderen voor een zeer schappelijke prijs (10 euro).
 
Era Mirror  
Era is een new age-getint project van de Fransman Eric Levi, die er allerlei goed aangeschreven sessiemuzikanten voor wist te porren, zoals drummer Chester Thompson en bassist Leland Sklar, beiden onder meer bekend uit Phil Collins’ begeleidingsband.
   
Band Titel Item
   
Lightspeed Peak fire  
Derde album van proggy Canadese AOR-band. In 2004 in eigen beheer uitgebracht, twee jaar latern opgepikt door Majestic Rock. Opvallend is dat de groep twee leadzangers heeft en vooral door het keyboardwerk een symfonische rock-karakter krijgt. Voor de programmering van die toetseninstrumenten werd de hulp van Saga’s Jim Gilmour ingeroepen. Het is trouwens een conceptalbum rond het thema ‘emoties’.
 
Barstool Philosophers, The Sunrise Live-tip

Volgende week hebben we onze 750ste uitzending. We zullen een live-sessie opnemen met de talentvolle Almelose band The Barstool Philosophers en bovendien hebben we de premiere van het nieuwe eerste echte album van Splinter. The Barstool Philosophers zijn bezig met de afronding van hun debuutCD ‘Sparrows’, waar we onlangs al een paar tracks van lieten horen. ‘Sunrise’ is een nummer dat de groep opnam voor een goede-doel-single, waarvan de opbrengsten gaan naar de stichting SOS kinderdorpen.
 

Splinter Guernica  Live-tip
Splinter is klaar met het debuut ‘Dreamers’ waarvoor nieuwe zanger Ewout Ongering een half jaar terug de vocalen inzong in Zweden, in de studio van Flowerkings-bassist Jonas Reingold, die het album produceerde. Dit nummer ‘Guernica’ komt van de demo ‘The Devil’s Jigsaw’ uit 2004, nog met oude zanger Rock Hoekstra.
 
Pink Floyd Come in number 51, your time is up In memoriam
Van "Zabriskie Point - Original Motian Picture Soundtrack"  (Turner Music/EMI 1970/1997)
Eén van de twee betreurden is Michelangelo Antonioni. Voor de soundtrack van zijn film 'Zabriskie Point' uit 1970 vroeg hij een stel hippe psychedelische bands: The Grateful Dead, Kaleidoscope en... Pink Floyd. Op verzoek van de charismatische Italiaanse regisseur speelde The Floyd heel wat in, 'but he kept finding our music too sad', zoals Nick Mason later zou zeggen. Op de tweede schijf van deze heruitgave staan een aantal van die stukken, maar er zijn er nog meer. "Us & Them" begon zijn leven ook als piano-instrumental tijdens deze sessies. Uiteindelijk was Antoinioni tevreden met een heel on-Floydiaans countrydeuntje, "Crumbling Land" en een heropname van "Careful With That Axe, Eugene", dat zeer effectief in de eindscenes wordt gebruikt: de bungalow waarin zich tijdens de film de eindeloze hippie-discussies voltrokken ontploft, wat we vanuit alle mogelijke hoeken (al dan niet vertraagd) te zien krijgen, begeleid door een krijsende Roger Waters.
Glass Hammer Through a glass darkly In memoriam
 De andere grote regisseur (wat mij betreft één van de grootste regisseurs ooit) was natuurlijk Ingmar Bergman. "Als In Een Donkere (ook: Duistere) Spiegel" is een bekende Bergman-film. Engelse titel: "Through A Glass Darkly".  En zo heet ook een nummer van Glass Hammer…
Hammill, Peter & The K Group Film noir In memoriam
Oorspronkelijk van "Patience"  (1982), deze versie live opgenomen in Carré Amsterdam, 8 april 1984,
indertijd vrijwel integraal door de KRO op de radio uitgezonden. Het was een bijzonder concert, omdat Hammill helemaal niet op tournee was en er dus speciaal voor één gig repertoire met de K Group (met de ex-Van Der Graaf-leden Guy 'Brain' Evans en Nic 'Mozart' Potter, aangevuld met voormalig Vibrators-gitarist John 'Fury' Ellis). Het Carré-publiek is zo te horen uitzinnig enthousiast.
Rainfall Years, The The bright yet starless night W.v.M.

Van "Disautumn" (Woitowitz Recordings/CDBaby, 2003) Deze Deense band bestond ten tijde van dit debuut ‘Disautumn’ nog uit vier personen (later gereduceerd tot twee) en mede daardoor is de atmosferische progressieve pop in het Talk Talk/David Sylvian-straatje af en toe wat robuuster dan op de tweede CD Ramifications.
 

Beck, Jeff A Day In The Life Nieuws

Van "Live At BB King Blues Club" (Epic/Sony Japan, 2003) Onlangs verscheen een officiële bootleg van Jeff Becks meest recente tour: ‘Official Bootleg USA ‘06’. Daarvan kan ik niets draaien, maar wel van de Live-CD die wat langer geleden verscheen tijdens de reünie-tour van the Guitar Shop met Bozzio en Hymas. En ja, dit is een Beatles nummer.
 

Camel Another night  
Dit vinden velen een van de betere Camel-albums, zo niet het beste. Niet echt een conceptalbum, maar wel met een rode draad: diverse songs zijn ge-ent op de persoonlijkheid van de individuele bandleden. Dit ‘Another Night’ is geïnspireerd op de persoon Doug Ferguson, toen de bassist.